Haladó kreatív online főzőtanfolyam

Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.

Sertéspörkölt petrezselymes nokedlival

Haladó kreatív online főzőtanfolyam: szerkezete eltér a szokásos főzőtanfolyamoktól. Míg a szokásos tanfolyamok az ételeket általában étel-fajtánként csoportosítva tárgyalják, addig ebben a tanfolyamban az ételek csoportosítása a főzésben alkalmazott módszerek: főzés, párolás, pirítás, sütés alapján történik. Ez lehetővé teszi u. n. mintareceptek készítését, amelyek alapján más, hasonló módszerrel készülő ételek is elkészíthetők. A mintegy 60 mintarecept alapján jelenleg közel 250 étel készítése válik lehetővé

A HKF Haladó kreatív főzőtanfolyam szerkezete

A Haladó kreatív főzőtanfolyam felépítése

  • 1.Modul:
    • KF 1. Bevezetés

    2. Modul: Konyhai alapismeretek és alapműveletek

    • KF 2.01 Az alapanyagok előkészítése
    • KF 2.02 Az ételkészítés alapműveletei
    • KF 2.03 Alaplevek
    • KF 2.04 Fűszerek
    • KF 2.05 A főzés eszközei

    3. Modul: Főzés, sütés, receptek

    • KF 3.01 Levesfőzés bő vízben
    • KF 3.02 Levesfőzés bő lében, sűrítés
    • KF 3.03 Levesfőzés számított lében
    • KF 3.04 Főzelékek főzése rövid lében
    • KF 3.05 Saláták nyers és főzött alappal
    • KF 3.06 Pürék és mártások rövid lében
    • KF 3.07 Ételkészítés párolással
    • KF 3.08 Párolással és pirítással készíthető ételek
    • KF 3.09 Sütés bő zsiradékban
    • KF 3.10 Sütés kevés zsiradékban
    • KF 3.11 Sütés zsiradék nélkül sütőben/1. (Zöldséges ételek)
    • KF 3.12 Gyúrással készíthető tészták
    • KF 3.13 Keveréssel, kelesztéssel készíthető tészták
    • KF 3.14 Sütés zsiradék nélkül sütőben/2. (Sütemények)
    • KF 3.15 Ételek készítése sütés-főzés nélkül

    4. Modul: Menü és bevásárló lista

    • KF 4.01 Heti menü tervezése
    • KF 4.02 Bevásárlólista
    • KF 4.03 A tanfolyamban szereplő receptek jegyzéke

A Haladó kreatív főzőtanfolyam leckéinek szerkezete:

  • Általános ismeretek
  • Receptek
  • Kiegészítő anyagok
  • Gyakorlat

Általános ismeretek

Az általános ismeretek olyan tudnivalókat tartalmaznak, ami megkönnyíti a konyhai munka megszervezését, az ételek elkészítését – sőt meg is gyorsítja azt.

Receptek

A receptek kiválasztása:

A receptek kiválasztásánál arra törekedtem, hogy különféle ételkészítési technikák és étel-fajták szerepeljenek bennük, azaz elkészítésük után minél szélesebb körű ismeretanyag birtokába juss.

Jellemzőik:

  • kipróbáltak
  • egy jól bevált séma szerint készültek
  • részletesek, felhívja a figyelmet a buktatókra
  • a megértéshez megfelelő számú képet is tartalmaznak.

A receptek szerkezete:

A recept megnevezése

  • Hozzávalók, bevásárlólista
  • Előkészítő munkák
  • Az étel elkészítése és az elkészítéshez szükséges idő
  • Az étel tálalása

Kiegészítő anyagok

A kiegészítő anyagok fogalommeghatározásokat, a tanultakra vonatkozó ellenőrző kérdéseket és a gyakorlati munkához kapcsolódó gyakorlati tanácsokat tartalmaznak.

Gyakorlatok

A gyakorlati rész lényegében a receptek elkészítésére vonatkozó javaslatokat tartalmazza, egyes esetekben teret engedve bizonyos kombinációknak és a kreativitásnak.

Munkavégzés

A munkát kényelmesen, saját időbeosztással, a saját konyhádban végezheted el és elvégzése alatt (nincs időkorlát) e-mailen történő kommunikációval – amennyiben igényled – segítségedre leszek. Minden ismeretet átadok neked, ami birtokomban van. Semmit nem fogok elhallgatni. Próbáld meg, hogy hetente 1, esetleg 2 mintarecet szerint ételt készíts el, akkor a tanfolyam elvégzése körülbelül 1 évig tart majd. Közben folyamatosan készíts olyan ételeket is, amelyeket a mintarecept alapján el tudsz készíteni. Így egy év alatt elég nagy gyakorlatot szerezhetsz a kreatív főzésben.

 

A Haladó kreatív főzőtanfolyamot itt vásárolhatod meg.

 

Tartalomjegyzék

Modulok

KF3. Főzés

Leckék