FI 1. Bevezetés

Miért van szükséged a főzés-tudásra?

  • a magad és családod egészsége érdekében
  • mert főzni jó
  • mert közös élményeken keresztül erősíti a családi közösséget
  • mert az általad legjobban szeretettektől  fogsz elismerést kapni.

Miért van szükség főzőtanfolyamokra?

Ezt a kérdést indokolt feltenni, mert az interneten és különféle magazinokban számtalan receptet találsz. Sajnos, ki kell hogy ábrándítsalak abból az elképzelésből, hogy majd ezekből a receptekből és a videókból könnyen megtanulsz főzni. Nagyon sok írott és videóra vett receptet olvastam át, néztem meg és használtam fel. Az a tapasztalatom, hogy ezek használatára legalább egy közepes főzés-tudásra van szükség a következők miatt:

  • sokszor pongyolák, kimaradnak fontos apróságok, amelyek az eredményt nagy mértékben befolyásolják
  • időigényesek – a receptek egyszeri átolvasása és a videók megtekintése (az események egyszeri lekövetése) kevés – közben többször vissza kell térni az egyes részekre, ha nincs gyakorlatod a főzésben és még akkor is, ha van
  • a mindennapos gyors főzés rutint igényel (nincs idő receptek olvasgatására és videók többszöri visszanézésére), amely egy módszeres gyakorlással szerezhető meg
  • az esetleg ismerethiány miatt kárba ment ételek anyagi veszteséget jelentenek (ha nem sikerül, kidobod és rendelsz egy pizzát.

Az FI Online Előkészítő Főzőtanfolyam ismeretanyaga

  • Olyan ismereteket tartalmaz, amelyek alapot adnak neked ahhoz, hogy az oldal többi tanfolyamát minimális főzési ismeretekkel tudd elkezdeni.
  • Betekintést ad neked a tanfolylam leckéinek szerkezetébe és így azok a többi tanfolyam esetében könnyebben követhetők lesznek.
  • Megismerhetsz néhány alapvető konyhai műveletet.
  • Egy rövid általános részt követően végigvezet a legfontosabb ételfajtákon egy-egy részletes képes recept bemutatásával.

Mit nem tartalmaz az FI Online Előkészítő Főzőtanfolyam?

  • Az egyes leckékhez tartozó általános részletes ismereteket (egy rövid vázlatot tartalmaz).
  • Egyes ételcsoportokhoz (reggeli, előétel, mártás, húsételek a csirkehús kivételével, kevert és kelt tészta) tartozó receptet.
  • Fogalmak magyarázatát, ellenőrző kérdéseket, gyakorlati tanácsoklat, gyakorlatra vonatkozó javaslatokat.
  • Intenzív segítő jelenlétet, kommunikációt.

Tájékoztatás

A tanfolyamon való jelentkezéskor egyben felirakoztál a tanfolyamok résztvevőinek listájára. Ez együtt jár azzal, hogy hírleveleket küldünk neked. Amennyiben ezekre később nem tartasz igényt, bármikor leiratkozhatsz.

Figyelmeztetés

Felhívom figyelmedet, hogy a tanfolyam anyaga szerzői jogvédelem alatt áll. Ezért engedélyem nélkül a hozzáférést másoknak nem engedélyezheted, az anyagokat (mind a szöveges részeket, mind a képeket) nem másolhatod, és máshol sem jelentetheted meg.

Ha szeretnéd, hogy ismerőseig kölül valaki hozzájusson a tanfolyam anyagához, ismertesd meg a feliraközási lehetőséggel.

Üdvözöllek az FI Ingyenes online főzőtanfolyam résztvevőjeként.

 

Pap Zsuzsa

okl. vegyészmérnök

a tanfolyam készítője

Háztartás Ma és a Főzz Jobban honlapok tulajdonosa