Miért van szükséged a főzés-tudásra?
- a magad és családod egészsége érdekében
- mert főzni jó
- mert közös élményeken keresztül erősíti a családi közösséget
- mert az általad legjobban szeretettektől fogsz elismerést kapni.
Miért van szükség főzőtanfolyamokra?
Ezt a kérdést indokolt feltenni, mert az interneten és különféle magazinokban számtalan receptet találsz. Sajnos, ki kell hogy ábrándítsalak abból az elképzelésből, hogy majd ezekből a receptekből és a videókból könnyen megtanulsz főzni. Nagyon sok írott és videóra vett receptet olvastam át, néztem meg és használtam fel. Az a tapasztalatom, hogy ezek használatára legalább egy közepes főzés-tudásra van szükség a következők miatt:
- sokszor pongyolák, kimaradnak fontos apróságok, amelyek az eredményt nagy mértékben befolyásolják
- időigényesek – a receptek egyszeri átolvasása és a videók megtekintése (az események egyszeri lekövetése) kevés – közben többször vissza kell térni az egyes részekre, ha nincs gyakorlatod a főzésben és még akkor is, ha van
- a mindennapos gyors főzés rutint igényel (nincs idő receptek olvasgatására és videók többszöri visszanézésére), amely egy módszeres gyakorlással szerezhető meg
- az esetleg ismerethiány miatt kárba ment ételek anyagi veszteséget jelentenek (ha nem sikerül, kidobod és rendelsz egy pizzát.
Az FI Online Előkészítő Főzőtanfolyam ismeretanyaga
- Olyan ismereteket tartalmaz, amelyek alapot adnak neked ahhoz, hogy az oldal többi tanfolyamát minimális főzési ismeretekkel tudd elkezdeni.
- Betekintést ad neked a tanfolylam leckéinek szerkezetébe és így azok a többi tanfolyam esetében könnyebben követhetők lesznek.
- Megismerhetsz néhány alapvető konyhai műveletet.
- Egy rövid általános részt követően végigvezet a legfontosabb ételfajtákon egy-egy részletes képes recept bemutatásával.
Mit nem tartalmaz az FI Online Előkészítő Főzőtanfolyam?
- Az egyes leckékhez tartozó általános részletes ismereteket (egy rövid vázlatot tartalmaz).
- Egyes ételcsoportokhoz (reggeli, előétel, mártás, húsételek a csirkehús kivételével, kevert és kelt tészta) tartozó receptet.
- Fogalmak magyarázatát, ellenőrző kérdéseket, gyakorlati tanácsoklat, gyakorlatra vonatkozó javaslatokat.
- Intenzív segítő jelenlétet, kommunikációt.
Tájékoztatás
A tanfolyamon való jelentkezéskor egyben felirakoztál a tanfolyamok résztvevőinek listájára. Ez együtt jár azzal, hogy hírleveleket küldünk neked. Amennyiben ezekre később nem tartasz igényt, bármikor leiratkozhatsz.
Figyelmeztetés
Felhívom figyelmedet, hogy a tanfolyam anyaga szerzői jogvédelem alatt áll. Ezért engedélyem nélkül a hozzáférést másoknak nem engedélyezheted, az anyagokat (mind a szöveges részeket, mind a képeket) nem másolhatod, és máshol sem jelentetheted meg.
Ha szeretnéd, hogy ismerőseig kölül valaki hozzájusson a tanfolyam anyagához, ismertesd meg a feliraközási lehetőséggel.
Üdvözöllek az FI Ingyenes online főzőtanfolyam résztvevőjeként.
Pap Zsuzsa
okl. vegyészmérnök
a tanfolyam készítője
a Háztartás Ma és a Főzz Jobban honlapok tulajdonosa