A Terítés-tálalás online tanfolyam segítségével ismereteket szerezhetsz a főzést követő étkezés körüli teendőkről a szűk családi körben és a társasági érintkezésben. Gondolhatod azt, hogy mi szükség van ilyen tudásra? Lehet, hogy igazad van, mert sokan már gyermekként a családi körben elsajátítják, hogyan kell egy asztalt felteríteni, hogyan kell egy ételt feltálalni és hogyan kell a terített asztal mellett viselkedni. Sokan viszont gondban vannak az asztal felterítését illetően, vagy nem tudják, hogyan kell illedelmesen vendéget fogadni: vagy étteremben étkezni és viselkedni. Ez a tanfolyam azoknak készült, akik szeretnének ezen a területen jártasságot szerezni.
TT Terítés-tálalás online tanfolyam
A tanfolyam tartalma és felépítése
A tanfolyam 5 modulból, 11 leckéből és 3 segédletből épül fel.
A tanfolyam moduljai
- T1 Bevezetés: 1 lecke
- T2 Étrend és menü: 2 lecke
- T3 A terítés: 2 lecke
- T4 Az étkezés gyakorlata: 4 lecke
- T5 Ünnepek, vendéglátás: 2 lecke
A tanfolyam leckéi
-
- TT 101. Bevezetés
- TT 2.02 A helyes étrend
- TT 2.03 Étel- és menü tervezés, bevásárlólista
- TT 3.04 A terítéshez szükséges eszközök
- TT 3.05 Terítés
- TT 4.06 Általános étkezési illemszabályok
- TT 4.07 A tálalásjellemzői, eszközei és módja
- TT 4.08 Az étkezés gyakorlata
- TT 4.09 Mindennapi étkezés
- TT 5.10 Az ünnepi étkezés
- TT 5.11 Vendéglátás
Segédletek:
- TTS 01 Az élelmiszerek energia-, tápanyag- és rost tartalma
- TTS 02 Szalvéta hajtogatás
- TTS 03 Ünnepi receptek
A Terítés-tálalás online tanfolyam leckéinek tartalma
Bevezetés
A terítés és tálalás lényegében egy rendszer részei. A rendszer elemei:
- Étrend
- Menü
- Terítés
- Tálalás
- Étkezés.
A rendszer elemeihez kapcsolódó illemszabályokat összefoglaló néven az étkezés kultúrájának tekinthetjük.
Az étkezést megelőző tevékenységek
A kulturált étkezést az alábbi tevékenységek előzik meg, amelyek közül a terítésnek vannak szabályai:
- Az étrend és menü megtervezése
- Bevásárlás
- Ételkészítés
- Terítés.
Az étkezés gyakorlata
Az étkezés gyakorlatát a tanfolyam a következő részekre bontva mutatja be:
- Általános étkezési illemszabályok
- Tálalás
- Mit mivel és hogyan illik enni?
- A mindennapos étkezés
- Ünnepi étkezés.
A tanfolyam segédanyagai
A segédanyagok az alábbiak:
- Az élelmiszerek energia- és tápanyag tartalma
- Szalvétahajtogatás
- Receptek ünnepekre.
A tanfolyamot itt tudod megvásárolni.