Terítés-tálalás online tanfolyam

Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.

Terítés

A Terítés-tálalás online tanfolyam segítségével ismereteket szerezhetsz a főzést követő étkezés körüli teendőkről a szűk családi körben és a társasági érintkezésben. Gondolhatod azt, hogy mi szükség van ilyen tudásra? Lehet, hogy igazad van, mert sokan már gyermekként a családi körben elsajátítják, hogyan kell egy asztalt felteríteni, hogyan kell egy ételt feltálalni és hogyan kell a terített asztal mellett viselkedni. Sokan viszont gondban vannak az asztal felterítését illetően, vagy nem tudják, hogyan kell illedelmesen vendéget fogadni: vagy étteremben étkezni és viselkedni. Ez a tanfolyam azoknak készült, akik szeretnének ezen a területen jártasságot szerezni.

TT Terítés-tálalás online tanfolyam

A  tanfolyam tartalma és felépítése

A tanfolyam 5 modulból, 11 leckéből és 3 segédletből épül fel.

A tanfolyam moduljai

  • T1  Bevezetés: 1 lecke
  • T2  Étrend és menü: 2 lecke
  • T3  A terítés: 2 lecke
  • T4  Az étkezés gyakorlata: 4 lecke
  • T5  Ünnepek, vendéglátás: 2 lecke

A  tanfolyam leckéi

    • TT 101. Bevezetés
    • TT 2.02 A helyes étrend
    • TT 2.03 Étel- és menü tervezés, bevásárlólista
    • TT 3.04 A terítéshez szükséges eszközök
    • TT 3.05 Terítés
    • TT 4.06 Általános étkezési illemszabályok
    • TT 4.07 A tálalásjellemzői, eszközei és módja
    • TT 4.08 Az étkezés gyakorlata
    • TT 4.09 Mindennapi étkezés
    • TT 5.10 Az ünnepi étkezés
    • TT 5.11 Vendéglátás

Segédletek:

  • TTS 01 Az élelmiszerek energia-, tápanyag- és rost tartalma
  • TTS 02 Szalvéta hajtogatás
  • TTS 03 Ünnepi receptek

A Terítés-tálalás online tanfolyam leckéinek tartalma

Bevezetés

A terítés és tálalás lényegében egy rendszer részei. A rendszer elemei:

  • Étrend
  • Menü
  • Terítés
  • Tálalás
  • Étkezés.

A rendszer elemeihez kapcsolódó illemszabályokat összefoglaló néven az étkezés kultúrájának tekinthetjük.

Az étkezést megelőző tevékenységek

A kulturált étkezést az alábbi tevékenységek előzik meg, amelyek közül a terítésnek vannak szabályai:

  • Az étrend és menü megtervezése
  • Bevásárlás
  • Ételkészítés
  • Terítés.

Az étkezés gyakorlata

Az étkezés gyakorlatát a tanfolyam a következő részekre bontva mutatja be:

  • Általános étkezési illemszabályok
  • Tálalás
  • Mit mivel és hogyan illik enni?
  • A mindennapos étkezés
  • Ünnepi étkezés.

A tanfolyam segédanyagai

A segédanyagok az alábbiak:

  • Az élelmiszerek energia- és tápanyag tartalma
  • Szalvétahajtogatás
  • Receptek ünnepekre.

 

A tanfolyamot itt tudod megvásárolni.

 

Tartalomjegyzék

Modulok