Online főzőtanfolyamok
Az online főzőtanfolyamok rendszere
Az online főzőtanfolyamok egy rendszert képeznek, amely a kezdőtől a haladóig három tanfolyamot tartalmaz:
- Kezdő online főzőtanfolyam
- Középhaladó online főzőtanfolyam
- Haladó online főzőtanfolyam
A tanfolyamok egymásra épülnek, így folyamatosan tudod megszerezni a főzési ismereteket. Ezek részben elméleti, részben gyakorlati ismeretek.
Az elméleti anyagrészek megismertetik veled a főzési alapműveletek és az ételféleségek rendszerét, valamint ezek részleteit. Ez segíteni fog téged abban, hogy átlásd ezeket a rendszereket és könnyebben eligazodj közöttük.
A gyakorlatok egy-.egy étel elkészítését jelentik. Egy idő után rutinná alakulva megrövidítik a konyhai munkádat, sőt arra is képessé tesznek, hogy az ételek egy részét recept használata nélkül is el tudod majd készíteni.
Megjegyzés:
A magasabb szintű tanfolyamok – az egyszerű kezelhetőség érdekében – tartalmazzák az alacsonyabb szintű tanfolyamok anyagát is.
Az online főzőtanfolyamok felépítése
A tanfolyamok egységesen modulokból és leckékből állnak a következők szerint:
Modulok:
Modul 1: Bevezetés
Modul 2.: Konyhai alapismeretek
- A főzés alapanyagai
- Készletek, vásárlás, tárolás
- A főzés eszközei
Modul 3.: Konyhai alapműveletek
- Alapanyagok előkészítése
- Az ételkészítés alapműveletei
- Alaplevek
- A főzés eszközei
Modul 4.: Ételkészítés receptek alapján
- Általános tudnivalók
- Receptek az ételek elkészítéséhez ételcsoportokba rendezve
Leckék:
Az ételcsoportok a leckékben:
- Reggelik
- Ellőételek
- Levesek
- Pürésített levesek
- Főzelékek
- Mártások
- Köretek
- Saláták
- Zöldséges ételek
- Ételek halakból
- Ételek szárnyasokból
- Ételek sertéshúsból
- Ételek marhahúsból
- Belsőségek
- Gyúrt tészták
- Kevert tészták
- Kelt tészták
- Édes sütemények
- Sós sütemények
A leckék szerkezete:
- Általános ismeretek az ételcsoportról
- Részletes képes receptek
- Kiegészítő anyagok
- Gyakorlat
Receptek:
A receptek szerkezeted:
- Hozzávalók
- Bevásárlólista
- Előkészítő munkák
- Az étel elkészítése lépésekben
- Elkészítési idő
- Tálalás
A tanfolyamok paraméterei
A tanfolyamok paramétereit az alábbi táblázatban foglaltam össze:
Kezdő főzőtanfolyam Középhaladó főzőtanf. Haladó főzőtanfolyam
Modulok száma 4 4 4
Leckék száma 21 23 26
Ételcsoportok száma 14 16 19
Receptek száma 56 120 200
Átl. receptszám/lecke 4 7 - 8 10
Az online főzőtanfolyamokhoz járó bónuszok, e-Bookok
- Kezdő: Fűszerekről dióhéjban (a Kezdő főzőtanfolyamhoz)
- Középhaladó: Fűszerek cserépben (a Középhaladó főzőtanfolyamhoz)
- Haladó: Karácsonyi ételek és sütemények (a Haladó főzőtanfolyamhoz)
A tanfolyamok vásárlási lehetősége
A tanfolyamokat itt tudod megvásárolni:
Kezdő online főzőtanfolyam
Középhaladó online főzőtanfolyam
Haladó online főzőtanfolyam
Megjegyzés: egy-egy magasabb szintű tanfolyamnál – amennyiben alacsonyabb szintűt már vásároltál – csak a különbözetet kell fizetned.