Online főzőiskola, főzőtanfolyamok

Online főzőtanfolyamok

 

 

Az online főzőtanfolyamok rendszere

Az online főzőtanfolyamok egy rendszert képeznek, amely a kezdőtől a haladóig három tanfolyamot tartalmaz:

  • Kezdő online főzőtanfolyam

  • Középhaladó online főzőtanfolyam

  • Haladó online főzőtanfolyam

A tanfolyamok egymásra épülnek, így folyamatosan tudod megszerezni a főzési ismereteket. Ezek részben elméleti, részben gyakorlati ismeretek.

Az elméleti anyagrészek megismertetik veled a főzési alapműveletek és az ételféleségek rendszerét, valamint ezek részleteit. Ez segíteni fog téged abban, hogy átlásd ezeket a rendszereket és könnyebben eligazodj közöttük.

A gyakorlatok egy-.egy étel elkészítését jelentik. Egy idő után rutinná alakulva megrövidítik a konyhai munkádat, sőt arra is képessé tesznek, hogy az ételek egy részét recept használata nélkül is el tudod majd készíteni.

Megjegyzés:

A magasabb szintű tanfolyamok – az egyszerű kezelhetőség érdekében – tartalmazzák az alacsonyabb szintű tanfolyamok anyagát is.

 

Az online főzőtanfolyamok felépítése

A tanfolyamok egységesen modulokból és leckékből állnak a következők szerint:

Modulok:

Modul 1: Bevezetés

Modul 2.: Konyhai alapismeretek

  • A főzés alapanyagai
  • Készletek, vásárlás, tárolás
  • A főzés eszközei

Modul 3.: Konyhai alapműveletek

  • Alapanyagok előkészítése
  • Az ételkészítés alapműveletei
  • Alaplevek
  • A főzés eszközei

Modul 4.: Ételkészítés receptek alapján

  • Általános tudnivalók
  • Receptek az ételek elkészítéséhez ételcsoportokba rendezve

Leckék:

Az ételcsoportok a leckékben:

  • Reggelik
  • Ellőételek
  • Levesek
  • Pürésített levesek
  • Főzelékek
  • Mártások
  • Köretek
  • Saláták
  • Zöldséges ételek
  • Ételek halakból
  • Ételek szárnyasokból
  • Ételek sertéshúsból
  • Ételek marhahúsból
  • Belsőségek
  • Gyúrt tészták
  • Kevert tészták
  • Kelt tészták
  • Édes sütemények
  • Sós sütemények

A leckék szerkezete:

  • Általános ismeretek az ételcsoportról
  • Részletes képes receptek
  • Kiegészítő anyagok
  • Gyakorlat

Receptek:

A receptek szerkezeted:

  • Hozzávalók
  • Bevásárlólista
  • Előkészítő munkák
  • Az étel elkészítése lépésekben
  • Elkészítési idő
  • Tálalás

 

A tanfolyamok paraméterei

A tanfolyamok paramétereit az alábbi táblázatban foglaltam össze:

Kezdő főzőtanfolyamKözéphaladó főzőtanf.Haladó főzőtanfolyam
Modulok száma444
Leckék száma 212326
Ételcsoportok száma141619
Receptek száma 56120200
Átl. receptszám/lecke 47 - 810

Az online főzőtanfolyamokhoz járó bónuszok, e-Bookok

  • Kezdő: Fűszerekről dióhéjban (a Kezdő főzőtanfolyamhoz)

Fűszerekrekről dióhéjban

  • Középhaladó: Fűszerek cserépben (a Középhaladó főzőtanfolyamhoz)

Fűszernövények cserépben

  • Haladó: Karácsonyi ételek és sütemények (a Haladó főzőtanfolyamhoz)

Karácsonyi ételek és sütemények

 

A tanfolyamok vásárlási lehetősége

A tanfolyamokat itt tudod megvásárolni:

 

Kezdő online főzőtanfolyam

Középhaladó online főzőtanfolyam

Haladó online főzőtanfolyam

 

Megjegyzés: egy-egy magasabb szintű tanfolyamnál – amennyiben alacsonyabb szintűt már vásároltál – csak a különbözetet kell fizetned.