Kezdő kreatív online főzőtanfolyam

Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.
Gratinirozott karfiol

Gratinirozott karfiol

Kezdő kreatív online főzőtanfolyam: egyedülálló, mert az egy módszer több étel elvén alapul. Gondosan összeválogatott mintarecepteket tartalmaz. A válogatás két szempont szerint történt, az ételféleségek szempontjából és az ételkészítési módszerek figyelembevételével. Egy-egy étel készítését  megtanulva sok hasonló ételt el tudsz majd készíteni. 27 receptet tartalmaz, amelyek alapján egy kis kreativitással mintegy 170 étel elkészítésére leszel képes.

Az KKF Kezdő kreatív online főzőtanfolyam tartalma

A kreatív kezdő online főzőiskola, főzőtanfolyam

  • 17 leckéből és a leckéken belül
  • 27 részletes képes receptből áll

A tanfolyam felépítése

A tanfolyam modulokból, és a modulokon belül logikailag összetartozó leckékből épül fel. A recepteket az Ételkészítés modulban találod. Egy-egy leckében minimum tíz recept van.

1.Modul:

  • KKF 1. Bevezetés

2. Modul: Konyhai alapismeretek és alapműveletek

  • KKF 2.01 Alapanyagok előkészítése
  • KKF 2.02 Az ételkészítés alapműveletei
  • KKF 2.03 Alaplevek
  • KKF 2.04 Fűszerek
  • KKF 2.05 A főzés eszközei

3. Modul: Ételkészítés

  • KKF 3.01 Levesek
  • KKF 3.02 Főzelékek
  • KKF 3.03 Köretek
  • KKF 3.04 Mártások
  • KKF 3.05 Húsételek
  • KKF 3.06 Zöldséges ételek
  • KKF 3.07 Saláták
  • KKF 3.08 Tészták
  • KKF 3.09 Sütemények
  • KKF 3.10 Receptjegyzék

4. Menütervezés

  • KKF 4.01 Menütervezés és bevásárlólista

A leckék felépítése

  • Általános ismeretek
  • Receptek
  • Kiegészítő anyagok
  • Gyakorlat

Receptek

A receptek kiválasztása:

A receptek kiválasztásánál arra törekedtem, hogy különféle étel-fajták és ételkészítési technikák szerepeljenek bennük, azaz elkészítésük után minél szélesebb körű ismeretanyag birtokába juss.

Jellemzőik:

  • kipróbáltak
  • egy jól bevált séma szerint készültek
  • részletesek, felhívja a figyelmet a buktatókra
  • a megértéshez megfelelő számú képet is tartalmaznak.

A receptek szerkezete:

  • Hozzávalók, bevásárlólista
  • Előkészítő munkák
  • Az étel elkészítése és az elkészítéshez szükséges idő
  • Az étel tálalása

Kiegészítő anyagok

A kiegészítő anyagok fogalommeghatározásokat, a tanultakra vonatkozó ellenőrző kérdéseket és a gyakorlati munkához kapcsolódó gyakorlati tanácsokat tartalmaznak.

Gyakorlatok

A gyakorlati rész lényegében a receptek elkészítésére vonatkozó javaslatokat tartalmazza, egyes esetekben teret engedve bizonyos kombinációknak és a kreativitásnak.

Munkavégzés

A munkát kényelmesen, saját időbeosztással, a saját konyhádban végezheted el és elvégzése alatt (nincs időkorlát) e-mailen történő kommunikációval – amennyiben igényled – segítségedre leszek. Minden ismeretet átadok neked, ami birtokomban van. Semmit nem fogok elhallgatni. Próbáld meg, hogy hetente 1, esetleg 2 mintarecet szerint ételt készíts el, akkor a tanfolyam elvégzése körülbelül 1 évig tart majd. Közben folyamatosan készíts olyan ételeket is, amelyeket a mintarecept alapján el tudsz készíteni. Így egy év alatt elég nagy gyakorlatot szerezhetsz a kreatív főzésben.

 

A Kezdő kreatív főzőtanfolyamot itt tudod megvásárolni!

 

Tartalomjegyzék

 

Modulok