FH Haladó online főzőtanfolyam: egy rendszer része. Olyan ismereteket tartalmaz, amelyek segítségével a főzés (beleértve a szorosan hozzá kapcsolódó ismereteket is) – haladó szinten – minden előzetes ismeret nélkül elsajátítható. Maga a rendszer három szintű ismeretanyagot foglal magában: kezdő-, középhaladó- és haladó szintűt, amelyekből jelenlegi főzési ismereteid tudatában választhatod ki a neked való szintet. Minden tanfolyam az előző szintet vagy szinteket is magában foglalja, tehát nem feltételez meglévő ismereteket.
A rendszer tanfolyamai
A rendszer a következő tanfolyamokból épül fel:
- FK Kezdő online főzőtanfolyam
- FKH Középhaladó online főzőtanfolyam
- FH Haladó online főzőtanfolyam
Az FH Haladó online főzőtanfolyam felépítése
A tanfolyam modulokból épül fel. A modulokon belül a logikailag egymáshoz tartozó leckék vannak. A recepteket az Ételkészítés modulban találod. Egy-egy leckében minimum tíz recept van.
1.Modul:
- FH 1. Bevezetés
2. Modul: Konyhai alapismeretek
- FH 2.01 A főzés alapanyagai
- FH 2.02 Készletek, vásárlás, tárolás
- FH 2.03 A főzés eszközei
3. Modul: Konyhai alapműveletek
- FH 3.01 Alapanyagok előkészítése
- FH 3.02 Az ételkészítés alapműveletei
- FH 3.03 Alaplevek
- FH 3.04 Fűszerezés
4. Modul: Ételkészítés
- FH 4.01 Reggelik
- FH 4.02 Előételek
- FH 4.03 Levesek
- FH 4.04 Pürésített levesek
- FH 4.05 Főzelékek
- FH 4.06 Mártások
- FH 4.07 Köretek
- FH 4.08 Saláták
- FH 4.09 Zöldséges ételek
- FH 4.10 Ételek halakból
- FH 4.11 Ételek szárnyasokból
- FH 4.12 Ételek sertéshúsból
- FH 4.13 Ételek marhahúsból
- FH 4.14 Belsőségek
- FH 4.15 Gyúrt tészták
- FH 4.16 Kevert tészták
- FH 4.17 Kelt tészták
- FH 4.18 Édes sütemények
- FH 4.19 Sajtos sós sütemények
Összesen: 27 lecke, ezeken belül 200 képes recept.
A leckék szerkezete
- Általános ismeretek
- Receptek
- Kiegészítő anyagok
- Gyakorlat
Általános ismeretek
Az általános ismeretek olyan tudnivalókat tartalmaznak, ami megkönnyíti a konyhai munka megszervezését, az ételek elkészítését – sőt meg is gyorsítja azt.
Receptek
A receptek kiválasztása:
A receptek kiválasztásánál arra törekedtem, hogy különféle ételfajták és ételkészítési technikák szerepeljenek bennük, azaz elkészítésük után minél szélesebb körű ismeretanyag birtokába juss. A három – egymásra épülő anyagban – a receptek nem ismétlődnek (néhány alapreceptet kivéve, amit ismétléskén építettem be).
Jellemzőik:
- kipróbáltak
- egy jól bevált séma szerint készültek
- részletesek, felhívja a figyelmet a buktatókra
- a megértéshez megfelelő számú képet is tartalmaznak.
A receptek szerkezete:
A recept megnevezése
- Hozzávalók, bevásárlólista
- Előkészítő munkák
- Az étel elkészítése és az elkészítéshez szükséges idő
- Az étel tálalása
Kiegészítő anyagok
A kiegészítő anyagok fogalommeghatározásokat, a tanultakra vonatkozó ellenőrző kérdéseket és a gyakorlati munkához kapcsolódó gyakorlati tanácsokat tartalmaznak.
Az Haladó online főzőtanfolyam gyakorlatai
A gyakorlati rész lényegében a receptek elkészítésére vonatkozó javaslatokat tartalmazza, egyes esetekben teret engedve bizonyos kombinációknak és a kreativitásnak.
Munkavégzés
A munkát kényelmesen, saját időbeosztással, a saját konyhádban végezheted el és elvégzése alatt (nincs időkorlát) e-mailen történő kommunikációval – amennyiben igényled – segítségedre leszek. Minden ismeretet átadok neked, ami birtokomban van. Semmit nem fogok elhallgatni. Próbáld meg, hogy hetente 2 ételt készíts el, akkor a tanfolyam elvégzése körülbelül 2 évig tart majd. (Heti 3 étel esetén egy és negyed évig fog tartani.) Utána, ha megkedvelted, tovább léphetsz valamelyik speciális tanfolyamunkra, ahol további ismereteket szerezhetsz és további receptek alapján újabb ételeket főzhetsz.
A tanfolyamot itt vásárolhatod meg.
Tartalomjegyzék
Modulok
F1. Bevezetés
Lecke
F2. Konyhai alapismeretek
Leckék
F3. Konyhai alapműveletek
Leckék
F4. Ételek készítése
Leckék
- FH 4.01 Reggelik
- FH 4.02 Előételek
- FH 4.03 Levesek
- FH 4.04 Pürésített levesek
- FH 4.05 Főzelékek
- FH 4.06 Mártások
- FH 4.07 Köretek
- FH 4.08 Saláták
- FH 4.09 Zöldséges ételek
- FH 4.10 Ételek halakból
- FH 4.11 Ételek szárnyasokból
- FH 4.12 Ételek sertéshúsból
- FH 4.13 Ételek marhahúsból
- FH 4.14 Belsőségek
- FH 4.15 Gyúrt tészták
- FH 4.16 Kevert tészták
- FH 4.17 Kelt tészták
- FH 4.18 Édes sütemények
- FH 4.19 Sajtos, sós sütemények