Haladó online főzőtanfolyam

Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.

Brassói aprópecsenye

FH Haladó online főzőtanfolyam: egy rendszer része. Olyan ismereteket tartalmaz, amelyek segítségével a főzés (beleértve a szorosan hozzá kapcsolódó ismereteket is) – haladó szinten – minden előzetes ismeret nélkül elsajátítható. Maga a rendszer három szintű ismeretanyagot foglal magában: kezdő-, középhaladó- és haladó szintűt, amelyekből jelenlegi főzési ismereteid tudatában választhatod ki a neked való szintet. Minden tanfolyam az előző szintet vagy szinteket is magában foglalja, tehát nem feltételez meglévő ismereteket.

A rendszer tanfolyamai

A rendszer a következő tanfolyamokból épül fel:

  • FK Kezdő online főzőtanfolyam
  • FKH Középhaladó online főzőtanfolyam
  • FH Haladó online főzőtanfolyam

Az FH Haladó online főzőtanfolyam felépítése

A tanfolyam modulokból épül fel. A modulokon belül a logikailag egymáshoz tartozó leckék vannak. A recepteket az Ételkészítés modulban találod. Egy-egy leckében minimum tíz recept van.

1.Modul:

  • FH 1. Bevezetés

2. Modul: Konyhai alapismeretek

  • FH 2.01 A főzés alapanyagai
  • FH 2.02 Készletek, vásárlás, tárolás
  • FH 2.03 A főzés eszközei

3. Modul: Konyhai alapműveletek

  • FH 3.01 Alapanyagok előkészítése
  • FH 3.02 Az ételkészítés alapműveletei
  • FH 3.03 Alaplevek
  • FH 3.04 Fűszerezés

4. Modul: Ételkészítés

  • FH 4.01 Reggelik
  • FH 4.02 Előételek
  • FH 4.03 Levesek
  • FH 4.04 Pürésített levesek
  • FH 4.05 Főzelékek
  • FH 4.06 Mártások
  • FH 4.07 Köretek
  • FH 4.08 Saláták
  • FH 4.09 Zöldséges ételek
  • FH 4.10 Ételek halakból
  • FH 4.11 Ételek szárnyasokból
  • FH 4.12 Ételek sertéshúsból
  • FH 4.13 Ételek marhahúsból
  • FH 4.14 Belsőségek
  • FH 4.15 Gyúrt tészták
  • FH 4.16 Kevert tészták
  • FH 4.17 Kelt tészták
  • FH 4.18 Édes sütemények
  • FH 4.19 Sajtos sós sütemények

Összesen: 27 lecke, ezeken belül 200 képes recept.

A leckék szerkezete

  • Általános ismeretek
  • Receptek
  • Kiegészítő anyagok
  • Gyakorlat

Általános ismeretek

Az általános ismeretek olyan tudnivalókat tartalmaznak, ami megkönnyíti a konyhai munka megszervezését, az ételek elkészítését – sőt meg is gyorsítja azt.

Receptek

A receptek kiválasztása:

A receptek kiválasztásánál arra törekedtem, hogy különféle ételfajták és ételkészítési technikák szerepeljenek bennük, azaz elkészítésük után minél szélesebb körű ismeretanyag birtokába juss. A három – egymásra épülő anyagban – a receptek nem ismétlődnek (néhány alapreceptet kivéve, amit ismétléskén építettem be).

Jellemzőik:

  • kipróbáltak
  • egy jól bevált séma szerint készültek
  • részletesek, felhívja a figyelmet a buktatókra
  • a megértéshez megfelelő számú képet is tartalmaznak.

A receptek szerkezete:

A recept megnevezése

  • Hozzávalók, bevásárlólista
  • Előkészítő munkák
  • Az étel elkészítése és az elkészítéshez szükséges idő
  • Az étel tálalása

Kiegészítő anyagok

A kiegészítő anyagok fogalommeghatározásokat, a tanultakra vonatkozó ellenőrző kérdéseket és a gyakorlati munkához kapcsolódó gyakorlati tanácsokat tartalmaznak.

Az Haladó online főzőtanfolyam gyakorlatai

A gyakorlati rész lényegében a receptek elkészítésére vonatkozó javaslatokat tartalmazza, egyes esetekben teret engedve bizonyos kombinációknak és a kreativitásnak.

Munkavégzés

A munkát kényelmesen, saját időbeosztással, a saját konyhádban végezheted el és elvégzése alatt (nincs időkorlát) e-mailen történő kommunikációval – amennyiben igényled – segítségedre leszek. Minden ismeretet átadok neked, ami birtokomban van. Semmit nem fogok elhallgatni. Próbáld meg, hogy hetente 2 ételt készíts el, akkor a tanfolyam elvégzése körülbelül 2 évig tart majd. (Heti 3 étel esetén egy és negyed évig fog tartani.) Utána, ha megkedvelted, tovább léphetsz valamelyik speciális tanfolyamunkra, ahol további ismereteket szerezhetsz és további receptek alapján újabb ételeket főzhetsz.

 

A tanfolyamot itt vásárolhatod meg.

 

Tartalomjegyzék

 

Modulok