FK Kezdő online főzőtanfolyam: egy rendszer része. Olyan ismereteket tartalmaz, amelyek segítségével a főzés (beleértve a szorosan hozzá kapcsolódó ismereteket is) – alapszinten – minden előzetes ismeret nélkül elsajátítható. Maga a rendszer három szintű ismeretanyagot foglal magában: kezdő-, középhaladó- és haladó szintűt, amelyekből jelenlegi főzési ismereteid tudatában választhatod ki a neked való szintet. Minden tanfolyam az előző szintet vagy szinteket is magában foglalja, tehát nem feltételez meglévő ismereteket.
A rendszer tanfolyamai
A rendszer a következő tanfolyamokból épül fel:
- FK Kezdő online főzőtanfolyam
- FKH Középhaladó online főzőtanfolyam
- FH Haladó online főzőtanfolyam
Az FK Kezdő online főzőtanfolyam moduljai
A tanfolyam modulja a következők:
- F1 Bevezetés
- F2 Konyhai alapismeretek
- F3 Konyhai alapműveletek
- F4 Ételkészítés
A modulok leckéi
- FK1 Bevezetés: 1 lecke
- FK2 Konyhai alapismeretek: 3 lecke
- FK3 Konyhai alapműveletek: 4
- FK4 Ételkészítés 14 lecke (étel-fajták – szakismeretek és a gyakorlatok elvégzéséhez szükséges részletes képes receptek(összesen 56)
Összesen: 22 lecke, ezeken belül 56 képes recept.
Az FK Kezdő online főzőtanfolyam leckéi
A tanfolyam az alábbi leckéket tartalmazza:
- FK 1. Bevezetés
- FK 2.01 A főzés alapanyagai
- FK 2.02 Készletek, vásárlás, tárolás
- FK 2.03 A főzés eszközei
- FK 3.01 Alapanyagok előkészítése
- FK 3.02 Az ételkészítés alapműveletei
- FK 3.03 Alaplevek
- FK 3.04 Fűszerek
- FK 4.01 Reggelik
- FK 4.02 Előételek
- FK 4.03 Levesek
- FK 4.04 Főzelékek
- FK 4.05 Mártások
- FK 4.06 Köretek
- FK 4.07 Saláták
- FK 4.08 Zöldséges ételek
- FK 4.09 Ételek szárnyasokból
- FK 4.10 Ételek sertéshúsból
- FK 4.11 Gyúrt tészták
- FK 4.12 Kevert tészták
- FK 4.13 Kelt tészták
- FK 4.14 Édes sütemények
A leckék felépítése
- Általános ismeretek
- Receptek
- Kiegészítő anyagok
- Gyakorlat
Általános ismeretek
Az általános ismeretek olyan tudnivalókat tartalmaznak, ami megkönnyíti a konyhai munka megszervezését, az ételek elkészítését – sőt meg is gyorsítja azt.
Az FK Kezdő online főzőtanfolyam receptjei
A receptek kiválasztása:
A receptek kiválasztásánál arra törekedtem, hogy különféle ételfajták és ételkészítési technikák szerepeljenek bennük, azaz elkészítésük után minél szélesebb körű ismeretanyag birtokába juss. A három – egymásra épülő anyagban – a receptek nem ismétlődnek (néhány alapreceptet kivéve, amit ismétléskén építettem be).
Jellemzőik:
- kipróbáltak
- egy jól bevált séma szerint készültek
- részletesek, felhívja a figyelmet a buktatókra
- a megértéshez megfelelő számú képet is tartalmaznak.
A receptek szerkezete:
A recept megnevezése
- Hozzávalók, bevásárlólista
- Előkészítő munkák
- Az étel elkészítése és az elkészítéshez szükséges idő
- Az étel tálalása
Kiegészítő anyagok
A kiegészítő anyagok fogalommeghatározásokat, a tanultakra vonatkozó ellenőrző kérdéseket és a gyakorlati munkához kapcsolódó gyakorlati tanácsokat tartalmaznak.
Az FK Kezdő online főzőtanfolyam gyakorlatai
A gyakorlati rész lényegében a receptek elkészítésére vonatkozó javaslatokat tartalmazza, egyes esetekben teret engedve bizonyos kombinációknak és a kreativitásnak.
Munkavégzés
A munkát kényelmesen, saját időbeosztással, a saját konyhádban végezheted el és elvégzése alatt (nincs időkorlát) e-mailen történő kommunikációval – amennyiben igényled – segítségedre leszek. Minden ismeretet átadok neked, ami birtokomban van. Semmit nem fogok elhallgatni. Próbáld meg, hogy hetente 2 ételt készíts el, akkor a tanfolyam elvégzése körülbelül 7 hónapig tart majd. Utána, ha megkedvelted, tovább léphetsz a következő tanfolyamra, ahol további ismereteket szerezhetsz és további receptek alapján újabb ételeket főzhetsz.
A tanfolyamot megvásárolhatod itt.
Kapcsolódó tanfolyamok:
FKH Középhaladó online főzőtanfolyam
FH Haladó online főzőtanfolyam