FK Kezdő online főzőtanfolyam

Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.

Paprikás csirke

FK Kezdő online főzőtanfolyam: egy rendszer része. Olyan ismereteket tartalmaz, amelyek segítségével a főzés (beleértve a szorosan hozzá kapcsolódó ismereteket is) – alapszinten – minden előzetes ismeret nélkül elsajátítható. Maga a rendszer három szintű ismeretanyagot foglal magában: kezdő-, középhaladó- és haladó szintűt, amelyekből jelenlegi főzési ismereteid tudatában választhatod ki a neked való szintet. Minden tanfolyam az előző szintet vagy szinteket is magában foglalja, tehát nem feltételez meglévő ismereteket.

A rendszer tanfolyamai

A rendszer a következő tanfolyamokból épül fel:

  • FK Kezdő online főzőtanfolyam
  • FKH Középhaladó online főzőtanfolyam
  • FH Haladó online főzőtanfolyam

Az FK Kezdő online főzőtanfolyam moduljai

A tanfolyam modulja a következők:

  • F1 Bevezetés
  • F2 Konyhai alapismeretek
  • F3 Konyhai alapműveletek
  • F4 Ételkészítés

A modulok leckéi

  • FK1 Bevezetés: 1 lecke
  • FK2 Konyhai alapismeretek: 3 lecke
  • FK3 Konyhai alapműveletek: 4
  • FK4 Ételkészítés 14 lecke (étel-fajták – szakismeretek és a gyakorlatok elvégzéséhez szükséges részletes képes receptek(összesen 56)

Összesen: 22 lecke, ezeken belül 56 képes recept.

Az FK Kezdő online főzőtanfolyam leckéi

A tanfolyam az alábbi leckéket tartalmazza:

  • FK 1. Bevezetés
  • FK 2.01 A főzés alapanyagai
  • FK 2.02 Készletek, vásárlás, tárolás
  • FK 2.03 A főzés eszközei
  • FK 3.01 Alapanyagok előkészítése
  • FK 3.02 Az ételkészítés alapműveletei
  • FK 3.03 Alaplevek
  • FK 3.04 Fűszerek
  • FK 4.01 Reggelik
  • FK 4.02 Előételek
  • FK 4.03 Levesek
  • FK 4.04 Főzelékek
  • FK 4.05 Mártások
  • FK 4.06 Köretek
  • FK 4.07 Saláták
  • FK 4.08 Zöldséges ételek
  • FK 4.09 Ételek szárnyasokból
  • FK 4.10 Ételek sertéshúsból
  • FK 4.11 Gyúrt tészták
  • FK 4.12 Kevert tészták
  • FK 4.13 Kelt tészták
  • FK 4.14 Édes sütemények

A leckék felépítése

  • Általános ismeretek
  • Receptek
  • Kiegészítő anyagok
  • Gyakorlat

Általános ismeretek

Az általános ismeretek olyan tudnivalókat tartalmaznak, ami megkönnyíti a konyhai munka megszervezését, az ételek elkészítését – sőt meg is gyorsítja azt.

Az FK Kezdő online főzőtanfolyam receptjei

A receptek kiválasztása:

A receptek kiválasztásánál arra törekedtem, hogy különféle ételfajták és ételkészítési technikák szerepeljenek bennük, azaz elkészítésük után minél szélesebb körű ismeretanyag birtokába juss. A három – egymásra épülő anyagban – a receptek nem ismétlődnek (néhány alapreceptet kivéve, amit ismétléskén építettem be).

Jellemzőik:

  • kipróbáltak
  • egy jól bevált séma szerint készültek
  • részletesek, felhívja a figyelmet a buktatókra
  • a megértéshez megfelelő számú képet is tartalmaznak.

A receptek szerkezete:

A recept megnevezése

  • Hozzávalók, bevásárlólista
  • Előkészítő munkák
  • Az étel elkészítése és az elkészítéshez szükséges idő
  • Az étel tálalása

Kiegészítő anyagok

A kiegészítő anyagok fogalommeghatározásokat, a tanultakra vonatkozó ellenőrző kérdéseket és a gyakorlati munkához kapcsolódó gyakorlati tanácsokat tartalmaznak.

Az FK Kezdő online főzőtanfolyam gyakorlatai

A gyakorlati rész lényegében a receptek elkészítésére vonatkozó javaslatokat tartalmazza, egyes esetekben teret engedve bizonyos kombinációknak és a kreativitásnak.

Munkavégzés

A munkát kényelmesen, saját időbeosztással, a saját konyhádban végezheted el és elvégzése alatt (nincs időkorlát) e-mailen történő kommunikációval – amennyiben igényled – segítségedre leszek. Minden ismeretet átadok neked, ami birtokomban van. Semmit nem fogok elhallgatni. Próbáld meg, hogy hetente 2 ételt készíts el, akkor a tanfolyam elvégzése körülbelül 7 hónapig tart majd. Utána, ha megkedvelted, tovább léphetsz a következő tanfolyamra, ahol további ismereteket szerezhetsz és további receptek alapján újabb ételeket főzhetsz.

 

A tanfolyamot megvásárolhatod itt.

 

Kapcsolódó tanfolyamok:

FKH Középhaladó online főzőtanfolyam

FH Haladó online főzőtanfolyam

 

Tartalomjegyzék

Modulok