Online tésztakészítő tanfolyam

Metélt tészta padlizsán raguval

Metélt tészta padlizsán raguval

TKT Online tésztakészítő tanfolyam: olyan ismereteket tartalmaz, amelyek segítségével az egyszerű gyúrt tészták készítése (beleértve a szorosan hozzá kapcsolódó ismereteket is) minden előzetes ismeret nélkül elsajátítható. Megismertet téged felmenőink egyszerű, kézi, kevés eszközt igénylő módszereivel, a tésztagépek nyújtotta gépi lehetőségekkel és azok célszerű kiegészítőivel, valamint használatukkal. Bemutatja a tésztafajtákat és azok szerint rendezett részletes, képes recepteket ad a gyakorlatokhoz. A tészták kifejezés a tanfolyamban az egyszerű gyúrt tésztákat jelenti.

Az  online tésztakészítő tanfolyam felépítése

A tanfolyam egy-egy nagyobb témát tartalmazó modulokból állnak. A modulok a részletes tudnivalókat tartalmazó leckékből épülnek fel.

A tanfolyam moduljai

A tanfolyam moduljai a következők:

  • TK 1 Bevezetés: 1 lecke
  • TK 2 Az egyszerű gyúrt tészták összetevői és fajtái: 1 lecke
  • TK 3 A tésztakészítés lépései és eszközei: 7 lecke
  • TK 4 Tésztakészítés, receptek: 7 lecke
  • TK 5 Függelék

Összesen 16 lecke, ezeken belül 20 képes alaprecept és 40 részletes, képes recept.

A TKT online tésztakészítő tanfolyam leckéi

  • A tanfolyam az alábbi leckéket tartalmazza:
  • TKT 1.01 Bevezetés
  • TKT 2.02 A tészták összetevői és fajtái
  • TKT 3.03 A tésztakészítés lépései
  • TKT 3.04 Egyszerű gyúrt tészták kézi módszerekkel
  • TKT 3.05 Tésztakészítő gépek és eszközök
  • TKT 3.06 Tésztakészítés tésztagéppel
  • TKT 3.07 A tészták szárítása, tárolása, kifőzése
  • TKT 3.08 A tészták kiegészítői
  • TKT 3.09 Durum és teljes kiőrlésű lisztek használata a tészta készítésben
  • TKT 4.10 Kézzel készített tészták
  • TKT 4.11 Laptészták
  • TKT 4.12 Metélt és kocka tészták
  • TKT 4.13 Töltött és rakott tészták
  • TKT 4.14 Tésztasaláták
  • TKT 4.15 Színezett tészták
  • TKT 4.16 Olasz tészták

A leckék felépítése

  • Általános ismeretek
  • Receptek
  • Kiegészítő anyagok
  • Gyakorlat

Általános ismeretek

Az általános ismeretek olyan tudnivalókat tartalmaznak, ami megkönnyíti a tésztakészítés  megszervezését, a tészták elkészítését – sőt meg is gyorsítja azt.

A TKT Online tésztakészítő tanfolyam receptjei

A receptek kiválasztása:

A receptek kiválasztásánál arra törekedtem, hogy különféle tésztafajták és tésztakészítési technikák szerepeljenek bennük, azaz elkészítésük után minél szélesebb körű ismeretanyag birtokába juss.

Jellemzőik:

  • kipróbáltak
  • egy jól bevált séma szerint készültek
  • részletesek, felhívják a figyelmet a buktatókra
  • a megértéshez megfelelő számú képet is tartalmaznak.

A receptek szerkezete:

A recept megnevezése

  • Hozzávalók, bevásárlólista
  • Előkészítő munkák
  • Az étel elkészítése és az elkészítéshez szükséges idő
  • Az étel tálalása

Kiegészítő anyagok

A kiegészítő anyagok fogalommeghatározásokat, a tanultakra vonatkozó ellenőrző kérdéseket és a gyakorlati munkához kapcsolódó gyakorlati tanácsokat tartalmaznak.

A TKT Online tésztakészítő tanfolyam gyakorlatai

A gyakorlati rész lényegében a receptek elkészítésére vonatkozó javaslatokat tartalmazza, egyes esetekben teret engedve bizonyos kombinációknak és a kreativitásnak.

Munkavégzés

A munkát kényelmesen, saját időbeosztással, a saját konyhádban végezheted el és elvégzése alatt (nincs időkorlát) e-mailen történő kommunikációval – amennyiben igényled – segítségedre leszek. Minden ismeretet átadok neked, ami birtokomban van. Semmit nem fogok elhallgatni. Próbáld meg, hogy hetente 2 tésztaételt készíts el, akkor a tanfolyam elvégzése körülbelül 20 hónapig tart majd.

A tanfolyamot megvásárolhatod itt. 

 

Tartalomjegyzék

 

Modulok