TKT Online tésztakészítő tanfolyam: olyan ismereteket tartalmaz, amelyek segítségével az egyszerű gyúrt tészták készítése (beleértve a szorosan hozzá kapcsolódó ismereteket is) minden előzetes ismeret nélkül elsajátítható. Megismertet téged felmenőink egyszerű, kézi, kevés eszközt igénylő módszereivel, a tésztagépek nyújtotta gépi lehetőségekkel és azok célszerű kiegészítőivel, valamint használatukkal. Bemutatja a tésztafajtákat és azok szerint rendezett részletes, képes recepteket ad a gyakorlatokhoz. A tészták kifejezés a tanfolyamban az egyszerű gyúrt tésztákat jelenti.
Az online tésztakészítő tanfolyam felépítése
A tanfolyam egy-egy nagyobb témát tartalmazó modulokból állnak. A modulok a részletes tudnivalókat tartalmazó leckékből épülnek fel.
A tanfolyam moduljai
A tanfolyam moduljai a következők:
- TK 1 Bevezetés: 1 lecke
- TK 2 Az egyszerű gyúrt tészták összetevői és fajtái: 1 lecke
- TK 3 A tésztakészítés lépései és eszközei: 7 lecke
- TK 4 Tésztakészítés, receptek: 7 lecke
- TK 5 Függelék
Összesen 16 lecke, ezeken belül 20 képes alaprecept és 40 részletes, képes recept.
A TKT online tésztakészítő tanfolyam leckéi
- A tanfolyam az alábbi leckéket tartalmazza:
- TKT 1.01 Bevezetés
- TKT 2.02 A tészták összetevői és fajtái
- TKT 3.03 A tésztakészítés lépései
- TKT 3.04 Egyszerű gyúrt tészták kézi módszerekkel
- TKT 3.05 Tésztakészítő gépek és eszközök
- TKT 3.06 Tésztakészítés tésztagéppel
- TKT 3.07 A tészták szárítása, tárolása, kifőzése
- TKT 3.08 A tészták kiegészítői
- TKT 3.09 Durum és teljes kiőrlésű lisztek használata a tészta készítésben
- TKT 4.10 Kézzel készített tészták
- TKT 4.11 Laptészták
- TKT 4.12 Metélt és kocka tészták
- TKT 4.13 Töltött és rakott tészták
- TKT 4.14 Tésztasaláták
- TKT 4.15 Színezett tészták
- TKT 4.16 Olasz tészták
A leckék felépítése
- Általános ismeretek
- Receptek
- Kiegészítő anyagok
- Gyakorlat
Általános ismeretek
Az általános ismeretek olyan tudnivalókat tartalmaznak, ami megkönnyíti a tésztakészítés megszervezését, a tészták elkészítését – sőt meg is gyorsítja azt.
A TKT Online tésztakészítő tanfolyam receptjei
A receptek kiválasztása:
A receptek kiválasztásánál arra törekedtem, hogy különféle tésztafajták és tésztakészítési technikák szerepeljenek bennük, azaz elkészítésük után minél szélesebb körű ismeretanyag birtokába juss.
Jellemzőik:
- kipróbáltak
- egy jól bevált séma szerint készültek
- részletesek, felhívják a figyelmet a buktatókra
- a megértéshez megfelelő számú képet is tartalmaznak.
A receptek szerkezete:
A recept megnevezése
- Hozzávalók, bevásárlólista
- Előkészítő munkák
- Az étel elkészítése és az elkészítéshez szükséges idő
- Az étel tálalása
Kiegészítő anyagok
A kiegészítő anyagok fogalommeghatározásokat, a tanultakra vonatkozó ellenőrző kérdéseket és a gyakorlati munkához kapcsolódó gyakorlati tanácsokat tartalmaznak.
A TKT Online tésztakészítő tanfolyam gyakorlatai
A gyakorlati rész lényegében a receptek elkészítésére vonatkozó javaslatokat tartalmazza, egyes esetekben teret engedve bizonyos kombinációknak és a kreativitásnak.
Munkavégzés
A munkát kényelmesen, saját időbeosztással, a saját konyhádban végezheted el és elvégzése alatt (nincs időkorlát) e-mailen történő kommunikációval – amennyiben igényled – segítségedre leszek. Minden ismeretet átadok neked, ami birtokomban van. Semmit nem fogok elhallgatni. Próbáld meg, hogy hetente 2 tésztaételt készíts el, akkor a tanfolyam elvégzése körülbelül 20 hónapig tart majd.
A tanfolyamot megvásárolhatod itt.
Tartalomjegyzék
Modulok
TK1. Bevezetés
Lecke
TK 2. Az egyszerű gyúrt tészták összetevői és fajtái
Lecke
TK 3. Tésztakészítés
Leckék
- TKT 3.03 A tésztakészítés lépései
- TKT 3.04 Egyszerű gyúrt tészták készítése kézi módszerekkel
- TKT 3.05 Tésztakészítő gépek és eszközök
- TKT 3.06 Tésztakészítés tésztagéppel és tészta készítő eszközökkel
- TKT 3.07 A tészták szárítása, tárolása, kifőzése
- TKT 3.08 A tészták kiegészítői
- TKT 3.09 Alaptészták készítése
TK 4. Tésztakészítés, receptek
Leckék
TK 5. Függelék
TK 5. Függelék Receptjegyzék