Menütervező online tanfolyam: neked készült. Öt éve tervezek menüt magamnak és azoknak az olvasóimnak, akik magukévá tették azt a gondolatot, hogy a mai rohanó világban is szükség van az otthoni főzésre, a napi egyszeri közös étkezésre terített asztal mellett. Elég sok ismeretet és tapasztalatot gyűjtöttem össze ebben a témában. Eljött az ideje annak, hogy ezeket az ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat rendszerezzem és egy tanfolyam formájában hozzáférhetővé tegyem azok számára, akik a tapasztalataimat felhasználva, a saját étkezési szokásaikra átalakítva időt és pénzt tudjanak megtakarítani a mindennapos főzés gyakorlatában.
Az MT Menütervező online tanfolyam
A tanfolyam tartalma és felépítése
Az online menütervező tanfolyam 4 modulból, és a modulokon belül logikailag összetartozó 9 leckéből épül fel.
Modulok és leckék
Modulok:
- M1 Bevezetés: 1 lecke
- M2 A menütervezéshez szükséges ismeretek és feltételek: 3 lecke
- M3 A menütervezés gyakorlata: 4 lecke
- M4 A menütervezés segédletei
A tanfolyam leckéi:
A tanfolyam leckéi a következők:
- MT 2.01 Az élelmiszerek ismerete és készletezése
- MT 2.02 Alapszinten berendezett konyha
- MT 2.03 Alapszintű főzési ismeretek
- MT 3.01 A menütervezés előkészítése
- MT 3.02 A menü megtervezése
- MT 3.03 Ünnep menük tervezése
- MT 3.04 Menütervezés és kalóriák
Az MT Menütervező online tanfolyam leckéinek tartalma
Bevezetés
A menütervezés célja több irányú:
- változatos étkezés megvalósítása
- idő- és pénz megtakarítás
- hozzájárulás a fenntartható fejlődéshez
A menütervezés feltételei
A menütervezés feltételez bizonyos ismereteket és körülményeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy menüt tervezz. Ettől nem kell megijedned. Ezek nem különleges dolgok, hanem hozzá tartoznak a mindennapos főzés gyakorlatához. Nem baj, ha egy részük hiányzik nálad most, mert részben folyamatosan pótolhatók, részben a tanfolyam anyaga tartalmazza. Ezek a feltételek a következők:
- Az élelmiszerek ismerete
- Alapszinten berendezett és felszerelt konyha
- Alapszintű főzési ismeretek
A menütervezés gyakorlata
Ebben az anyagrészben lépésről lépésre megismered a menütervezés egyes lépéseit. Megtanulsz egyszerű menütervet és ünnepi menütervet, valamint bevásárlólistát készíteni. A tervezéshez segédanyagok is tartoznak. A modul leckéi:
- Előkészületek
- A menü megtervezése, bevásárlólista
- Ünnepi menük tervezése
- Menük és kalóriák
A tanfolyamot itt tudod megvásárolni.