Otthonszervező online tanfolyam

Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.

Eklektikus

Otthonszervező online tanfolyam: olyan ismereteket tartalmaz, amelyek segítségével rövid és hosszú távon rendben tarthatod az otthonodat. Történik ez annak érdekében, hogy családod és te (vagy akik együtt éltek) egy tiszta, rendezett, lehetőleg problémamentes környezetben töltsétek el szabadidőtök egy részét.

OSz Otthonszervező online tanfolyam

A tanfolyam 5 modulból és 12 leckéből áll.

Az Otthonszervező online tanfolyam felépítése

Modul 1: Bevezetés

 • OSz 1. Bevezetés

Modul 2: Az otthankialakítás alapkérdései

 • Osz 2. A lakóhelyiségek funkciói és berendezése
 • OSz 3. Lakberendezési stílusok
 •  Osz 4. Mit kell fizetned a szervezett otthonért,

Modul 3: Tárolás az otthonodban

 • Osz 5. Tárolás és rend
 • OSz 6. A tárolóhelyek rendbentartása

Modul 4: Az otthon tisztántartása

 • OSz 7. Tisztálkodó- és tisztítószerek
 • OSz 8. Takarító eszközök
 • OSz 9. Rendszeres takarítások
 • OSz 10. Nagytakarítás
 • OSz 11. Lakótéren kívüli takarítás

Modul 5: Karbantartás

 • OSz 12. Átrendezés, karbantartás, felújítás

Az Otthonszervező online tanfolyam leckéinek témái

OSz 1. Bevezetés

A bevezetés elvisz téged Mici Mackó világába, ahol Róbert Gida nagyon szemléletesen mondja el, hogy mit is jelent a szervezés. Örök életedre megjegyezheted. Ezen kívül felhívja még figyelmedet néhány, a tanfolyammal összefüggő fontos dologra.

OSz 2. A lakóhelyiségek funkciói és berendezése

Mivel a megoldások száma sokféle, ezért ebben a leckében arról lesz szó, hogy egy lakótérben ideális estben milyen helyiségek lehetnek és milyen összevonásokat illetve szükségmegoldásokat lehet alkalmazni.

OSz 03. Lakberendezési stílusok

Amennyiben szükséged lesz nagyobb lakásra vagy akár családi házra, valamilyen átalakításra, bútorcserére, vagy kiegészítők cseréjére az esztétikum növelése érdekében ezért nem árt, ha tájékozódsz a lakberendezési stílusokról. Ebben a leckében ezekről adok rövid tájékoztatást képekkel kiegészítve.

OSz 04. Mit kell fizetned a szervezett otthonért

Természetesen nem pénzre gondolok, de egy szervezett otthon nem magától születik. Valakinek meg kell alkotnia: azaz energiát és munkát kell befektetnie. Hogy mennyit, az több dologtól függ és a leckéből kiderül.

OSz 05. Tárolás és rend

A rend nagyon fontos az életünkben. Sok időt tudsz megtakarítani, ha a dolgaidat rendben tartod. A másik oldalról nézve ezt a dolgot viszont a rendetlenség minden rendelkezésére álló helyet betölt. E két dolog között kell választanunk, amikor a rendről beszélünk. A tárolásnál a rend fontos szerepet játszik.

OSz 06. A tároló helyek rendben tartása

Minden évben kétszer célszerű sort keríteni a szekrények belsejének rendbetételére és ezzel egyidejűleg a fölöslegessé vált dolgok selejtezésére. Ellenkező esetben az újabb dolgoknak nem lesz helye, és időnként komoly gondot jelent majd egy-egy holmi megtalálása.

OSz 07. Tisztálkodó- és tisztítószerek

Ebben a leckében nem a kereskedelemben általában kapható tisztálkodó- és tisztítószerekről lesz szó, hanem olyan megoldásokról, amelyekkel óvhatjuk egészségünket és környezetünket – képekkel illusztrálva.

OSz 08. Takarítógépek és eszközök

Ezek csak példák. Az itt bemutatott eszközök jó részét én is használom. Nem azt jelenti, hogy neked is ezeket kell használnod. Törekedj azonban arra, hogy – ha eddig nem tetted – próbálj ki egészség- és környezetkímélő természetes anyagokból készült termékeket.

OSz 09. Rendszeres takarítások

Minden lakásban vagy családi házban fontos renszeresen takarítani. Ez feltétele egy nyugodt, harmónius családi együttlétnek. Ebben a leckében arra kapsz javaslatokat, hogyan és milyen gyakorisággal végezd el otthonodban a rendszeres takarításokat.

OSz 10. Nagytakarítás

A nagytakarítás – kivétel, ha egy folyamatos munkaként végzed – évente kétszer  – tavasszal és ősszel – elkerülhetetlen. Ez nagy munka, könnyebb teheted, ha alapelveket betartva dolgozol és 2 – 4 napra nagytakarítási tervet készítesz.

OSz 11. Lakótéren kívüli takarítások

Majdnem minen lakáshoz vagy házhoz tartoznak kiegészítő területek, amelyek nem a lakótérben vannak.  Ilyenek a terasz, az erkély, a lépcsőház, a garázs, a lakótéren kívüli tárolók, a pince és a gépkocsi. Ezek tisztán tartásáról is gondoskodni kell.

OSz 12. Átrendezés, felújítás, karbantartás

Amennyiben hosszú ideig laksz ugyanabban a lakótérben – de akkor is, ha újba költözöl – nem kerülheted el az átrendezéseket, a felújításokat és karbantartásokat. Ebben a leckében ezekről a nem kis feladatokról lesz szó.

Segédanyag

OSz S-1 Tisztítószer receptek

A leckék felépítése

A leckék az alábbi három fő részekre tagozódnak:

 • Az ismeretanyag (szöveg és képek)
 • Kiegészítő anyagok ( fogalom meghatározások, ellenőrző kérdések, gyakorlati tanácsok)
 • Gyakorlat (az anyagok megértését és használatát segítő feladatok)

Munkavégzés

A munkát kényelmesen, saját időbeosztással, a saját otthonodban végezheted el és elvégzése alatt (nincs időkorlát) e-mailen történő kommunikációval – amennyiben igényled – segítségedre leszek. Minden ismeretet átadok neked, ami birtokomban van. Semmit nem fogok elhallgatni. Ha például havonta egy-egy leckére koncentrálsz, akkor egy évre van szükséged az anyagban foglaltak elsajátításához.

 

A tanfolyamot itt tudod megrendelni.

 

Tartalomjegyzék

Modulok