Kezdő online befőző tanfolyam

Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.

Lekvár üvegben

Kezdő online befőző tanfolyam: egy rendszer része. Olyan ismereteket tartalmaz, amelyek segítségével a befőzés (beleértve a szorosan hozzá kapcsolódó ismereteket is) – alapszinten – minden előzetes ismeret nélkül elsajátítható. Maga a rendszer három szintű ismeretanyagot foglal magában: kezdő-, középhaladó- és haladó szintűt, amelyekből jelenlegi befőzési ismereteid tudatában választhatod ki a neked való szintet. Minden tanfolyam az előző szintet vagy szinteket is magában foglalja, tehát nem feltételez meglévő ismereteket.

A rendszer tanfolyamai

A rendszer a következő tanfolyamokból épül fel:

  • BK Kezdő online befőző tanfolyam
  • BKH Középhaladó befőző tanfolyam
  • BH Haladó tartósító tanfolyam

A BK Kezdő online befőző tanfolyam felépítése

1.Modul:

  • BK 1. Bevezetés

2. Modul: Konyhai alapismeretek

  • BK 2.01 A befőzés elméleti kérdései
  • BK 2.02 A befőzés megtervezése
  • BK 2.03 A befőzés szabályai és módszerei
  • BK 2.04 A befőzés alapműveletei

3. Modul: Tavaszi befőzés

  • BK 3.01 Eper
  • BK 3.02 Cseresznye

4. Modul: Nyári befőzés

  • BK 4.01 Meggy
  • BK 4.02 Bodza
  • BK 4.03 Sárgabarack
  • BK 4.04 Málna
  • BK 4.05 Ribizli
  • BK 4.06 Őszibarack
  • BK 4.07 Paradicsom
  • BK 4.08 Lecsó

5. Modul: Őszi befőzés

  • BFK 5.01 Szilva
  • BK 5.02 Körte
  • BK 5.03 Birsalma
  • BK 5.04 Sütőtök

6. Modul: Téli befőzés

  • BK 6.01 Alma
  • BK 6.02 Narancs

Összesen: 21 lecke, ezeken belül 56 képes recept.

A leckék általános felépítése

Általános ismeretek

Az adott anyag befőzése

  • Előkészítés befőzéshez
  • Befőtt
  • Dzsem
  • Lekvár

Kiegészítő anyagok

  • Fogalmak
  • Ellenőrző kérdések
  • Gyakorlati tanácsok

Gyakorlat

Általános ismeretek

Az általános ismeretek olyan tudnivalókat tartalmaznak, ami megkönnyíti a befőzés  megszervezését, a befőzött dolgok elkészítését – sőt meg is gyorsítja azt.

A Kezdő online befőző tanfolyam receptjei

A receptek kiválasztása:

A receptek kiválasztásánál arra törekedtem, hogy különféle befőzési technikák szerepeljenek bennük, azaz elkészítésük után minél szélesebb körű ismeretanyag birtokába juss.

Jellemzőik:

  • kipróbáltak
  • egy jól bevált séma szerint készültek
  • részletesek, felhívja a figyelmet a buktatókra
  • a megértéshez megfelelő számú képet is tartalmaznak.

A receptek szerkezete:

A recept megnevezése

  • Hozzávalók, bevásárlólista
  • Előkészítő munkák
  • Az befőzött termék elkészítése és az elkészítéshez szükséges idő
  • A befőzött termék tárolása, felhasználása

Kiegészítő anyagok

A kiegészítő anyagok fogalommeghatározásokat, a tanultakra vonatkozó ellenőrző kérdéseket és a gyakorlati munkához kapcsolódó gyakorlati tanácsokat tartalmaznak.

A BK Kezdő online befőző tanfolyam gyakorlatai

A gyakorlati rész lényegében a receptek elkészítésére vonatkozó javaslatokat tartalmazza, egyes esetekben teret engedve bizonyos kombinációknak és a kreativitásnak.

Munkavégzés

A munkát kényelmesen, saját időbeosztással, a saját konyhádban végezheted el és elvégzése alatt (nincs időkorlát) e-mailen történő kommunikációval – amennyiben igényled – segítségedre leszek. Minden ismeretet átadok neked, ami birtokomban van. Semmit nem fogok elhallgatni. A befőzés 1 év után ismétlődik, ezért legalább egy évig tart. Tárolóhelyedtől, szervezési készségedtől és a fogyasztástól függően ez alatt az egy év alatt szabadon kiválaszthatod, hogy mit készítesz el a megadott termékek közül. Utána, a következő évben megismételheted, sort keríthetsz más befőzni valókra, vagy tovább léphetsz a következő tanfolyamra, ahol további ismereteket szerezhetsz és további receptek alapján újabb alapanyagok vagy újabb termékek elkészítésében szerezhetsz jártasságot.

 

A tanfolyamot itt tudod megvásárolni

 

Tartalomjegyzék

 

Modulok